Przepis i sposób przygotowania na: Roladka indycza z orzechami na carpaccio z buraka
Farsz: Na patelni roztopić masło. Obrany i pokrojony w cienkie plasterki czosnku wrzucić na patelnię. Zrumienić i zdjąć z patelni. Następnie wrzucić pokrojony koperek. Po około 30 sekundach dodać mielone orzechy laskowe i przesmażyć przez około 2 minuty. Zdjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem.
Roladka: Na płacie mięsa rozsmarować cały przygotowany farsz. Następnie ułożyć ser mozzarellę pokrojony w plastry. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej. Orzechy nerkowca zmielić na drobniutko. Roladkę obtoczyć w jajku a następnie w mielonych orzechach nerkowca. Obsmażyć na rumiano z obu stron. Następnie przełożyć do naczynia do zapiekania i włożyć do piekarnika. Piec około 20 minut w 200st. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.
Carpaccio: Buraka przekroić na pół i ugotować do miękkości. Obrać i osuszyć. Pokroić na bardzo cieniutkie plasterki. Przełożyć na talerz, oprószyć pieprzem i octem balsamicznym.
Wykonanie: Na talerzu ułożyć carpaccio z buraka a na nim ułożyć kawałki roladki indyczej. Smacznego!