Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka biało-czerwona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4
mąka 4 łyżki
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej
śmietana 30% 300 ml
margaryna 150 g
dżem malinowy do smaku
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka biało-czerwona

Jaja ubijamy z cukrem tak by powstała piana, następnie dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy Piekarnik rozgrzewamy, blachę smarujemy olejem, wykładamy papier śniadaniowy i wlewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180stopni około 25minut. Po upieczeniu wyjmujemy biszkopt z blachy i zwijamy go w rulon na szerokość. Do wystygnięcia. W tym czasie ubijamy śmietanę 30%, dodajemy cukier puder, a następnie malutkimi kawałeczkami dodajemy margarynę. Rozwijamy biszkopt i smarujemy go utworzoną masą, punktowo smarujemy dżemem. Zawijamy biszkopt z masą w rulon. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 04.03.2013 00:24
mniammm ekstra!
Granita 18.02.2013 15:43
smaczna
Granita 18.02.2013 15:43
smaczna
mirosława4 31.01.2013 21:12
smakowita
Sylwia56
Sylwia56 19.06.2012 18:35
pychotka
Amellia 24.05.2012 08:55
mniam
Betka 05.05.2012 07:29
piękna;)
Kekerboom 30.04.2012 09:38
siwietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak