Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada ziemniaczana z miętą i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
woda 3 szklanek
cebula 3 sztuk
czosnek 3 zabki
pieprz do smaku
sól do smaku
smalec 5 łyzek
mąka 1 kg
mięta 3 łyzeczki
pieczarki 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: rolada ziemniaczana z miętą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pzrepis na roladę:
Ziemnia surowe ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach oraz obraną cebulę. Dodajemy wyciśnięte zabki czosnku.
Krok 1 - rolada ziemniaczana z miętą i pieczarkami foto
2
Następnie 1 dodatkowo cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oleju, czy smalcu. Pod koniec dodajemy ziemniaki z cebulą i podsmażamy . Ma to na celu usunięcie surowego smaku ziemniaków. Doprawiamy do smaku. Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę, podduszamy na oleju. Dodajemy do reszty. Doprawiamy do smaku.
Krok 2 - rolada ziemniaczana z miętą i pieczarkami foto
3
zajmujemy się ciastem. Zagniatmy go z letniej wody i mąki oraz około 1,5-2 łyżeczki soli. Ciasto dzielimy i wałkujemy cienko. Wykładamy na nie nasz farsz i zwijamy w rolade. Następnie kroimy je na skos. Gotujemy w osolonej wodzie
Krok 3 - rolada ziemniaczana z miętą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 23.06.2013 14:48
fajny pomysl
Piter 31 17.05.2013 06:58
Rewelacyjny pomysł.
Botwinka 17.03.2013 09:22
musi być smaczna,ciekawe połączenie składników
gosia561 17.03.2013 00:21
uwielbiam takie mączne dania
Sroczka 16.03.2013 22:10
Nie jadłam jeszcze rolady ziemniaczanej, ale zapowiada się pysznie.
kamyk 16.03.2013 22:04
bardzo smacznie to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak