Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ziemniaczana z kurkami i serem
Ziemniaki obieramy kroimy na ćwiartki, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie.
Kiedy nam się ugotują odlewamy wodę i tłuczkiem ubijamy. Łyżką rozprowadzamy ziemniaki w garnku do równego i dzielimy na 4 części. 4 cześć wyjmujemy i wsypujemy mąkę aż wypełni przestrzeń.
Wbijamy jajo i wyrabiamy ciasto.
Kładziemy papier do pieczenia i wykładamy na niego ciasto ziemniaczane, taki prostokąt równy.
Kurki czyścimy, gotujemy i smażymy z kiełbasą drobno pokrojoną. Doprawiamy mieszanką pomidor z ziołami.Po usmażeniu zostawiamy do ostygnięcia.
Przekładamy kurki na nasze ciasto ziemniaczane i zwijamy roladę (1,5 zwinięcia).
Pomagamy sobie właśnie tym papierem. Wyszły mi dwie rolady, przekroiłam je na połowę i miałam na 4 porcje.