Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA ZIEMNIACZANA W WAFLU !

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 1 opakowanie
ziemniaki 1 kg
pieczarki 80 dag
mielonka 1/2 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA ZIEMNIACZANA W WAFLU !

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Piczarki płukamy i kroimy w drobną kostkę, na patelni podsmażamy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, dodając pokrojone pieczarki chwilę dusimy. Następnie dodajemy pokrojonąw kostkęmielonkęi chwilę dusimy. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę ( jeszcze gorące ), dodajemy ciepłe pieczarki z cebulą i mielonką i wszystko mieszamy dodając przyprawy do smaku. Następnie gorącą masą ziemniaczaną smarujemy wafle i zwijamy w rulon. Taką roladę kroimy na kawałki . Każdy kawałkę obtaczamy w jajku i potem w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Taką roladę ziemniaczaną można zjeść do schabowego lub do samej surówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 20.11.2012 05:10
szkoda, że nie dodałaś zdjęcia, w telewizji wyglądały ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak