Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z żółtego sera i mięsa mielonego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 300 gram
jajko 7
majonez tradycyjny 200 gram
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do smsku
olej do smaku
ser gouda 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z żółtego sera i mięsa mielonego

Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. 5 jajek ciachamy. Mieszamy z serem i majonezem. Blachę smarujemy olejem, wykładamy pergaminem i również lekko natłuszczamy. Wlewamy masę serową i pieczemy około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni C na zloty kolor. Wyjmujemy razem z pergaminem, lekko studzimy. Mięso mieszamy z pozostałymi jajkami i odrobiną bułki tartej. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Wykładamy na zapieczony ser i zwijamy w roladę. Pieczemy około 30 minut 200 stopni C.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 22.05.2012 08:50
świetna
IZABELA29 12.05.2012 09:18
świetnie wyglada i zapewne tak smakuje
Aneta41 07.05.2012 19:22
mmm super
Andzia1977
Andzia1977 18.04.2012 23:52
ale to musi być dobre!
melonik 09.04.2012 07:30
super
rjustysia 08.04.2012 11:13
Wygląda cudownie :)
Iwona56 07.04.2012 21:36
pomysłowe
iziona 06.04.2012 07:50
Niesamowity przepis
Kamila/kami007 06.04.2012 00:07
super
magdalea 05.04.2012 21:52
ciekawy przepis
cooleczka 05.04.2012 21:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak