Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z ziemniaków i mięsa mielonego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mięso mielone 75 dag
cebula 1 sztuka
majeranek 1 łyżka
jajko 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
mąka ziemniaczana 20 dag
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z ziemniaków i mięsa mielonego

1. Ziemniaki obrać, pokroić w mniejsze kawałki i ugotować. Odcedzić i ostudzić. Następnie przecisnąć przez praskę.
2. Cebulę drobno posiekać. Dodać majeranek, jajko, mięso i przeciśnięty czosnek oraz gałkę muszkatołową. Całość doprawić. Dokładnie wymieszać.
3. Mąkę połączyć z ziemniakami. Wyrobić ciasto i rozwałkować na placek o grubości pół centymetra.
4. Na rozwałkowane ciasto wyłożyć masę mięsną i zwinąć w rulon.
Następnie pokroić go w plastry. Każdy smażyć na średnim ogniu z obu stron, na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

probofka 03.04.2013 11:38
Mniami trzeba będzie spróbować
beniaminek 02.04.2013 21:11
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak