Rolada z wiśniami

Rolada z wiśniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    8 dag
  • mąka ziemniaczana

    2 dag
  • jajko

    4 szt.
  • cukier

    1/2 szkl.
  • cukier waniliowy

  • galaretka wiśniowa

    1 op.
  • polewa czekoladowa

  • wiórki kokosowe

  • wiśnie w syropie

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę wiśniową rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody, ostudzić. Żółtka utrzeć z połową cukru i cukrem wanilinowym. Białka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z masą z żółtek i pianą. Przełożyć do blachy. Piec 15 minut w 200 stopniach. Wiśnie wymieszać z galaretką, zastygającą masą posmarować biszkopt, zrolować. Posmarować polewą i posypać wiórkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat