Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z truskawkami
10 truskawek rozgnieść widelcem lub zmiksować, żelatynę zalać 1/4 szklanki soku truskawkowego i podgrzewając rozpuścić. Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i na koniec dodać żelatynę oraz mus truskawkowy, wymieszać i odstawić do zgęstnienia.
Kiedy krem jest gęsty, ale jeszcze całkiem nie zastygł wyciągamy go z lodówki. Rozwinąć delikatnie ciasto i zdjąć papier, następnie 3/4 kremu rozsmarować na biszkopcie i na jednym dłuższym brzegu ułożyć całe truskawki ( jedna obok drugiej)
zawinąć ciasto tak, aby przykryć całe truskawki i teraz rozłożyć kolejny rząd już pokrojonych truskawek i porwanych liści mięty
, zwinąć do końca roladę i po wierzchu posmarować pozostałym kremem, dowolnie ozdobić.
Przed podaniem roladę dobrze schłodzić w lodówce.