Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z serem długo dojrzewającym ,szynką parmeńską i cebulą

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
cebula 1 szt
szynka parmeńska 2 plastry
ser żółty 2 plastry
sól 2 szczypty
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 3 szczypty
Papryka słodka mielona Prymat 2 szczypty
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
olej do smażenia 1 L

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z serem długo dojrzewającym ,szynką parmeńską i cebulą

Fileta myjemy i osuszamy i rozbijamy na cienki płat.
Doprawiamy go solą i pieprzem , papryką .
Na każdy płat kładziemy plaster szynki , sera i kawałki cebuli .
Zwijamy w roladkę nie spinamy niczym ,lekko dociskając formujemy rulonik.
Jajko wbijamy do miseczki i rozbełtujemy widelcem ,następnie panierujemy mięso w nim i w bułce.
Olej rozgrzewamy i na gorącym smażymy roladki ,do uzyskania złotego koloru ,na wolnym ogniu .
Ja podałam z pączkami ziemniaczanymi i surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 31.03.2014 11:51
bardzo apetyczny pomysł na obiad
barbara11561 31.03.2014 11:14
bardzo apetyczne roladki:)
berys18 31.03.2014 10:45
smaczny pomysł, bardzo apetyczny
fotoviderek 31.03.2014 10:28
Świetne danie :)
luna76 31.03.2014 09:59
Rewelacja !!!
Wiktoria29 31.03.2014 09:38
mniam mniam aż ślinka cieknie
Anna133 31.03.2014 08:45
idealne danie an niedzielny obiad ,wyraziste w smaku ale inne niż zwykła rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak