rolada z sandacza

rolada z sandacza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z sandacza

    600 gram
  • pszenne tosty

    5 sztuk
  • śmietana kremówka

    6 łyżek
  • jaja

    2 sztuki
  • koniak

    1 kieliszek
  • rodzynki

    50 gram
  • suszone morele

    8 sztuk
  • białe wino

    3 łyżki
  • płatki migdałowe

    50 gram
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • starta skórka z cytryny

    5 dag
  • wywar warzywny

    500 ml
  • wywar rybny

    500 ml
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso ryby oddziel ze skóry. Skórę natrzyj solą, pieprzem i skórką cytrynową, owiń w folię i włóż do lodówki. tosty okrój ze skórki i zalej kremówką. rodzynki i morele polej winem i odstaw na 20 minut. Mięso ryby i odsączone tosty utrzyj ze śmietaną, pieprzem, solą, koniakiem i żółtkami. Ubij pianę z białej. Rodzynki i płatki migdałowe dodaj do ryb razem z pianą. Na skórę sandacza nałóż połowę farszu, uformuj roladę. Roladę wstaw do brytfanki, zalej gorącym bulionem i gotuj 40 min na małym ogniu. Roladę pokrój na plastry, Żelatynę rozpuść w odrobinie wody, wymieszaj z wywarem rybnym, ostudź i zalej plastry rolady.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 13.08.2012 09:45
wow, jestem pod smakowitym wrażeniem
mirosława4 15.06.2012 20:50
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat