Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z polędwiczki wieprzowej z oscypkiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

polędwica wieprzowa 1 sztuka
boczek wędzony 8 plastrów
oscypek 1 duży
śliwki suszone 10 sztuk

Marynata

olej 0,5 szklanki
musztarda 1 łyżki
miód prawdziwy 1 łyżki
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 2 łyżki

Porada

Zamiast oscypka możemy użyć sera wędzonego.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z polędwiczki wieprzowej z oscypkiem

Składniki marynaty połączyć ze sobą i wymieszać.Polędwiczkę przekroić na pół ,lekko rozbijamy aby powstał nam duży płat mięsa. Smarujemy marynatą i układamy na brzegu polędwiczki pokrojonego w paski oscypka,boczek i śliwki suszone .Zwijamy dość ścisło w roladę i związujemy sznurkiem żeby się nie rozwinęła podczas pieczenia.Pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 29.06.2015 22:19
wspaniale wypasiona :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak