Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z polędwicy z suszonymi pomidorami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 600 g
olej rzepakowy 2 łyżki
marynata
olej rzepakowy 150 ml
czosnek 2 ząbki
Rozmaryn suszony Prymat 1/2 łyżeczki
kolendra 1/4 łyżeczki
suszone pomidory 150 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z polędwicy z suszonymi pomidorami

Kroki postępowania

1
Polędwiczkę myjemy, osuszamy, oczyszczamy. Nacinamy mięso wzdłuż nie dokrawając do końca, tak żeby powstał szeroki płat mięsa.
Do miseczki wlewamy olej,rozgniatamy czosnek,dodajemy rozmaryn,kolendrę,sól i pieprz. Mieszamy i marynatą polewamy mięso z jednej i drugiej strony. Naczynie z mięsem owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki przynajmniej na 2-3 godziny.
Krok 1 - Rolada z polędwicy z suszonymi pomidorami foto
2
Zamarynowane mięso rozkładamy,na całej powierzchni układamy pokrojone suszone pomidory. Zawijamy roladę i spinamy w kilku miejscach wykałaczkami.
Krok 2 - Rolada z polędwicy z suszonymi pomidorami foto
3
Rozgrzewamy na patelni olej i podsmażamy polędwicę po kilka minut z obu stron. Przekładamy ją do naczynia żaroodpornego lub brytfanki z przykryciem i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 35 minut w temp. 180 stopni.
Krok 3 - Rolada z polędwicy z suszonymi pomidorami foto
4
Po upieczeniu wyciągamy wykałaczki,roladę kroimy w plastry.

Podajemy na ciepło z dowolnym sosem lub na zimno jako przekąskę.
Krok 4 - Rolada z polędwicy z suszonymi pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 06.01.2014 18:53
pyszna roladka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak