Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z piersi indyka ze szpinakiem i fetą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 ok. 600-800 g
szpinak mrożony 1/2 opakowania
ser feta 1/2 opakowania
suszone pomidory 8 szt
szynka parmeńska 100 g
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z piersi indyka ze szpinakiem i fetą

na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić szpinak- podsmażyć razem z czosnkiem do odparowania. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Filet z indyka rozkroić tak, aby powstał jak największy płat. delikatnie rozbić tłuczkiem. Doprawić pieprzem i posmarować oliwą z dwóch stron.
Na 3/4 powierzchni indyka rozłożyć szpinak, posypać pokruszoną fetą i poukładać suszone pomidory w całości.
Roladę zwinąć ciasno. Obłożyć dokładnie plastrami szynki.
Włożyć do wysmarowanego oliwa z oliwek naczynia żaroodpornego. Zamknąć.
Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 40-60 min.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 08.04.2016 07:40
smaczna rolada, smaczne nadzienie
Ewelina1991 07.04.2016 15:31
pyszna ta roladka ;)
Agnieszka-87-25 07.04.2016 15:01
pysznośći !!!
Futka 07.04.2016 14:31
Bardzo smakowita rolada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak