Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 300 g
jajko 1 szt
cebula 2 szt
cebula czerwona 1 szt
pieprz
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyzki
masło 1 łyzka
pieczarki 300 g
Koperek suszony Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
oliwa 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy, kroimy na plasterki i podsmażamy na oliwie razem z pozostałą cebulą.
Krok 1 - Rolada z pieczarkami foto
2
Wszystkie cebule kroimy w kostkę. Mięso wyrabiamy z jajkiem, 2 cebulami (1 zółtą, 1 czerwoną) i łyzką koperku tak jak na kotlety. Do zagęszczania dodajemy bułkę tartą, tyle ile to potrzebne, ja dodałam jakies 3 łyzki. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso rozkładamy na folii aluminiowej i formujemy prostokąt, tak aby krótszy bok pasował do foremki. Podsmażone pieczarki rozkładamy równo na mięsie. Delikatnie posypujemy kucharkiem i koperkiem i zwijamy do środka w rulon, pomagając sobie folią.
Krok 2 - Rolada z pieczarkami foto
3
Boki rolady staramy się skleić, aby nie wypłynęło nadzienie. Roladę przekładamy bez folii do wysmarowanej masłem i posypanej pozostałą bułką tartą foremki. Pieczemy ok 50 minut w piekarniku w 190 stopniach. Roladę kroimy w plastry i podajemy np do ziemniaków.
Krok 3 - Rolada z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 13.08.2012 13:55
rewelacja
Amellia 07.08.2012 08:31
mniam
Magula 07.08.2012 07:27
Ano do pieczywa też pasuje to racja
ziutula
ziutula 07.08.2012 01:42
i do pieczywa też dobre
chelsi 06.08.2012 22:38
ciekawa prozpocyja pieczarkowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak