rolada z owocami

rolada z owocami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    6
  • cukier puder

    250 ml
  • mąka

    100 g
  • cynamon

    2 łyżeczki
  • orzechy posiekane

    200 g
  • płatki migdałowe

    50 g
  • śmietana 30%

    500 ml
  • borówki amerykańskie

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubij na puch i dodawaj stopniowo cukier cały czas mieszając. Mąkę wymieszaj z orzechami i cynamonem, a następnie połącz z białkami, delikatnie mieszając. Masę wylej na prostokątną formę wyłożoną papierem, posyp migdałami i piecz ok 15-20 min w nagrzanym piekarniku.

Upieczone ciasto odwróć, spodem do góry i pozostaw do ostygnięcia.
Śmietanę ubij, rozsmaruj na cieście, posyp borówkami i zwiń wzdłuż dłuższego boku. Roladę włóż do zamrażarki na 3 godziny. Wyjmij i potni na kawałki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maciek7

22.08.2011 21:22
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat