Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z mięska mielonego i dodatków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego 1 kg
żółtko jajek 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
keczupu do przyprawienia
pieczarek kilka
papryka 1 szt
żółtego sera 3 plasterki
cebule 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z mięska mielonego i dodatków

Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, dodajemy żółtko. Doprawiamy do smaku według uznania (pieprz, sól). Mięso wykładamy na stół wysypany bułką tartą, rozwałkowujemy. Mięsko smarujemy keczupem. Nakładamy farsz i następnie ser. Zwijamy roladę. Całość ponownie obtaczamy bułką tartą. Wkładamy do formy. Pieczemy 50 min w 190 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak