Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z mięsa mielonego z serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 12 plastrów,
mięso mielone 700 g,
ser żółty 250 g,
Cebulka smażona Prymat do posypania,
jajko 1 szt,
jajko 1 same białko
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
chili Prymat szczypta
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
przyprawy 1 łyżeczka przyprawy do mielonego

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z mięsa mielonego z serem

Folie aluminiową rozłożyć, na foli ułożyć plasterki boczku tyle plasterków jak dużą chcemy roladę, (u mnie było 12 plastrów ),
mięsu mielone doprawić na ostro według uznania i swojego smaku dodając jajko dokładnie wymieszać,
na plastrach boczku rozłożyć mięso mielone , górę posypać startym żółtym serem,
Roladę zwijać ściągając folie po zwinięciu ponownie owinąć folią i włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać 30 minut.
Wyjąc z piekarnika zdjąć folie posmarować rozbełtanym białkiem posypać prażoną cebulką i ponownie włożyć na 10 - 15 minut do piekarnika.
Podawać na ciepło albo na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 17.03.2017 15:31
Wygląda smakowicie
Bożena Matuszczyk 17.03.2017 07:58
Tak smaczna i syta.;)
Bernadeta1 16.03.2017 18:21
Na pewno smaczna taka rolada
gusia1000 16.03.2017 14:45
Dobra rolada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak