Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z mięsa mielonego z kalafiorem i papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rolada

mięso mielone wieprzowe 60 dag
cebula biała 1 sztuka
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
czosnek ząbki 1 sztuka

nadzienia

kalafior 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z mięsa mielonego z kalafiorem i papryką

Kalafior podzielić na różyczki i ugotować a'l dente w osolonej wodzie. Papryke umyć i pokroić w paski.
Mięso przełożyć do miski, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy - sól morską, pieprz ziołowy, papryke słodką. Cebulę obrać pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Przełożyć do mięsa i wyrobic masę. Mięso przełożyć na folię aluminiową i równomiernie rozłożyć. Na środu ułożyc różyczki kalafiora i paski papryki, zwinąć w roladę. Przełożyć do naczynia zaroodporngo wysmarowanego tłuszczem i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 40 minut. Po tym czasie zdjać pokrywę i piecc jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 03.04.2014 10:37
składniki super...
Zdzisław 03.04.2014 10:18
dla mnie smaczna potrawa
Aleksandra/Olcia 03.04.2014 08:51
ciekawy przepis
gibli 03.04.2014 08:23
smaczna rolada
Megg 02.04.2014 20:36
pyszności :-)
berys18 02.04.2014 19:39
bardzo fajna rolada
brioszka 02.04.2014 19:39
fajny pomysł na obiad! :) rewelacja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak