Rolada z mięsa mielonego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    40 dkg
  • cebula

    1/2 sztuki
  • przyprawa do zup w płynie

    3 łyżki
  • pieprz do smaku

  • jajko

    1 sztuka
  • szynka wędzona

    3 plastry
  • ogórek konserwowy

    1 duża sztuka
  • Grill - przyprawa ziołowa

    wg uznania
  • musztarda sarepska

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolada z mięsa mielonego foto
Do mięsa dodać przyprawę w płynie, pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, musztardę i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Rolada z mięsa mielonego foto
Mięso wyłożyć na folię aluminiową, spłaszczyć.
Krok 3 - Rolada z mięsa mielonego foto
Na mięsie ułożyć plastry szynki i ogórka przekrojonego wzdłuż na 4 części.
Krok 4 - Rolada z mięsa mielonego foto
Zwinąć w roladę, obficie posypać przyprawą ziołową.
Krok 5 - Rolada z mięsa mielonego foto
Roladę zawinąć w folię aluminiową, ponakłuwać nożem i umieścić w garnku do gotowania na parze. Gotować ok. 50 minut. Gotową roladę odwinąć z folii i pokroić na porcje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 24.09.2012 11:08
super
Jolanta_P-S 01.04.2012 10:40
Dzisiaj widziałam u koleżanki, świetny papier do gotowania na parze. Przydałby się bo często takie rzeczy robię.
Weronika_eM 29.03.2012 21:47
bardzo smakowita rolada
ziutula 29.03.2012 11:55
lubię do kanapek...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat