Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z mielonego

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 70 dkg
jajko 2 szt
cebula biała 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 3 ząbki
żółty ser 15 dkg
natka pietruszki 1 pęczek
parówki 3 szt
marchewka ugotowana 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
folia aluminiowa
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z mielonego

Mięso mielone doprawiamy solą i pieprze ,dodać pokrojoną cebulę, paprykę i czosnek, posiekaną natkę pietruszki. Dodac jajka i starty na dużych oczkach zółty ,ser całość wymieszac.Przygotować folię aluminiową obsypać bułką tartą,rozłożyć mięso w formie prostokąta 20-30cm. 5 cm od dołu położyć parówki lub marchewkę i zacząć zwijac mięso w roladę podnosząc folię.Folię ścisle zamknąć i ułozyć na blasze.Blachę włozyć do nagrzanego piekarnika ipiec około 60 minut termeratura piekarnika 175 st. Roladę mozna podać do obiadu na ciepło ale też na zimno do chleba. POLECAM!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 24.01.2014 11:26
wspaniała !!!!!!!
EmciaPichci 14.12.2013 09:12
fajny pomysł!
Mati13 13.11.2013 17:22
pyszna propozycja
kate.500 22.09.2013 23:40
apetycznie wyglada
Pietruszka 02.04.2013 12:08
bardzo fajnie wygląda
Laila2786 11.03.2013 18:24
fajny pomysł na mielone
ziutula
ziutula 30.12.2012 11:53
smacznie podano
gusia1000 20.10.2012 15:17
Fajny, inny rodzaj rolady.
gosia56 17.10.2012 13:42
Polecam! bardzo pyszna na zimno i ciepło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak