Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z michałkowym kremem
Ściereczkę posypać cukrem pudrem, wyjąć na nią roladę, delikatnie zdjąć papier i zwinąć, odstawić do wystudzenia zawiniętą w ściereczkę.
Dzień wcześniej przed robieniem ciasta cukierki zalać śmietaną i podgrzewając rozpuścić cukierki ( nie gotować) po wystudzeniu wstawić do lodówki. Następnego dnia schłodzoną śmietanę ubić na sztywno i połączyć z utartym serkiem.
Maliny wrzucić do garnka i lekko podgrzać, kiedy puszczą sok dodać do nich cukier do smaku i 1 łyżeczkę kisielu truskawkowego lub malinowego rozpuszczoną w jak najmniejszej ilości wody, zagotować i wystudzić.
Roladę delikatnie rozwinąć i posmarować musem malinowym, następnie rozsmarować 3/4 całego kremu i ponownie zwinąć, wierzch posmarować pozostałym kremem i posypać wiórkami z ciemnej czekolady.