Rolada z matiasa holenderskiego

Rolada z matiasa holenderskiego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki

  • filety z matiasa marynowane w oleju

    500 g różowych
  • rzodkiewki

    8 marynowanyc
  • creme fraiche

    4 łyżki
  • kawior z łososia

    4 łyżeczki
  • kiełki

    garść
  • racuszki ziemniaczane

    4 puszyste, usmażone na złoto

Sos

  • musztarda delikatesowa

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • cytryna

    1/2 sok z
  • sól morska

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, odstawić.
Matiasa osuszyć papierowym ręcznikiem, przełożyć na folię spożywczą, zawinąć w kształt rolady i odstawić do zamrażarki na co najmniej 3 godziny. Po zmrożeniu rybę odwinąć z folii i cienko pokroić w plastry, układając je na talerzu.
Na śledzia ułożyć marynowane rzodkiewki, crème fraîche, kawior i kiełki. W kilku miejscach polać sosem i podawać z pokrojonymi w ćwiartki ciepłymi racuszkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cookingangelika

12.03.2017 16:10
Swietny przepis

anetaM18

24.02.2017 12:53
Mniam pycha.

wwwiolka

06.05.2016 12:31
Bardzo fajny przepis.

Futka

06.05.2016 12:15
Przepyszna i finezyjna propozycja :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat