Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z matiasa holenderskiego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

filety z matiasa marynowane w oleju 500 g różowych
rzodkiewki 8 marynowanyc
creme fraiche 4 łyżki
kawior z łososia 4 łyżeczki
kiełki garść
racuszki ziemniaczane 4 puszyste, usmażone na złoto

Sos

Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka
miód 1 łyżeczka
olej rzepakowy 2 łyżki
cytryna 1/2 sok z
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z matiasa holenderskiego

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, odstawić.
Matiasa osuszyć papierowym ręcznikiem, przełożyć na folię spożywczą, zawinąć w kształt rolady i odstawić do zamrażarki na co najmniej 3 godziny. Po zmrożeniu rybę odwinąć z folii i cienko pokroić w plastry, układając je na talerzu.
Na śledzia ułożyć marynowane rzodkiewki, crème fraîche, kawior i kiełki. W kilku miejscach polać sosem i podawać z pokrojonymi w ćwiartki ciepłymi racuszkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 12.03.2017 16:10
Swietny przepis
anetaM18 24.02.2017 12:53
Mniam pycha.
wwwiolka 06.05.2016 12:31
Bardzo fajny przepis.
Futka 06.05.2016 12:15
Przepyszna i finezyjna propozycja :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak