ROLADA Z ŁOSOSIEM, SZPINAKIEM I SEREM ŻÓŁTYM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt
  • żółty ser

    20 dag
  • szpinak mrożony

    15 dag
  • serek chrzanowy

    40 dag
  • łosoś wędzony plastry

    15 dag
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubijamy ze szczyptą soli i pieprzu. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, mieszamy z jajkami. Wylewamy na płaską blachę (36x34 cm) wyłożoną papierem do pieczenia.
Szpinak rozmrażamy, odciskamy, wykładamy nierównomiernie na masę jajeczną. Pieczemy ok. 15 min w piekarniku rozgrzanym do temp. 170 st. C. Studzimy.
Na omlecie rozsmarowujemy warstwę serka chrzanowego, rozkładamy plastry łososia. Zwijamy w roladę, a następnie zawijamy w folię aluminiową. Schładzamy ok. 6 h.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 21.06.2012 11:24
fajniutka... mega smaczna :)
Monika111 21.06.2012 08:24
uwielbiam łososia i szpinak,więc coś dla mnie! :)
motylwe 21.06.2012 08:03
taka prosta a jakże efektowna:)
anja3107 21.06.2012 08:02
ekstra
patusia 21.06.2012 03:35
Jakie cudenka. Bardzo apetycznie wyglądają :)
matriasik 21.06.2012 03:03
Rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat