Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i warzywami
Przekrój filet z kurczaka wzdłuż i rozbij mięso tłuczkiem aby uzyskać większy i równej grubości płat mięsa.
Z obydwu stron dopraw mięso solą, pieprzem i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Pokrój czerwoną paprykę na kawałki i ułóż ją na filetach razem z porwanymi kawałkami mozzarelli, kilkoma liśćmi szpinaku i ziarnami kukurydzy konserwowej.
Tak przygotowane filety zwiń mocno w rolkę i zabezpiecz wykałaczkami w kilku miejscach.
Roladki podsmaż ze wszystkich stron na patelni z odrobiną oleju.
Następnie umieść w blaszce do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 ° C przez 15–20 minut w zależności od wielkości roladek.
Po wyjęciu z piekarnika, odstaw mięso na 10 minut.
Następnie wyjmij wykałaczki i pokrój mięso na ukośne plastry.