Rolada z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i warzywami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    2 sztuki
  • ser mozarella

    200 gramów
  • kukurydza konserwowa

    100 gramów
  • liście szpinaku

    20 sztuk
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • sól

    1,5 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • olej słonecznikowy

    2 łyżki
  • Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przekrój filet z kurczaka wzdłuż i rozbij mięso tłuczkiem aby uzyskać większy i równej grubości płat mięsa.

Z obydwu stron dopraw mięso solą, pieprzem i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.

Pokrój czerwoną paprykę na kawałki i ułóż ją na filetach razem z porwanymi kawałkami mozzarelli, kilkoma liśćmi szpinaku i ziarnami kukurydzy konserwowej.

Tak przygotowane filety zwiń mocno w rolkę i zabezpiecz wykałaczkami w kilku miejscach.

Roladki podsmaż ze wszystkich stron na patelni z odrobiną oleju.

Następnie umieść w blaszce do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 ° C przez 15–20 minut w zależności od wielkości roladek.

Po wyjęciu z piekarnika, odstaw mięso na 10 minut.

Następnie wyjmij wykałaczki i pokrój mięso na ukośne plastry.

Podawaj z ziemniaczanym puree

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat