Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Rolada z kurczaka z rosołu

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mały kurczak po ugotowaniu rosołu
1 szt
cebula
1 szt
marchewka z rosołu
1 szt
jaja
2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
czosnek
1 ząbek
przyprawa warzywna
1 płaska łyżka
olej
1 łyżka
masło
1 łyżka
imbir
0,5 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz, sól
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kurczaka z rosołu

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Kurczaka oczyścić ze skóry i kości,przepuścić przez maszynkę i starannie wymieszać z cebulą, zmiażdżonym czosnkiem, bułką tartą, roztrzepanymi jajkami i przyprawami.Uformować wałek. Kawałek folii aluminiowej nasmarować masłem, owinąć w nią roladę, włożyć do naczynia żaroodpornego,wlać trochę wody /ok. 0,5 szklanki/ i wstawić na 45 min. do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Po wyjęciu odczekac 10 minut , po czym odwinąć mięso i pokroić w plastry.Najlepiej smakuje z piure ziemniaczanym i surówką z marchewki i chrzanu.
Rolada tez pyszna na zimno do kanapek /wyjąc z folii gdy ostygnie, a pokroić po oziębieniu w lodówce/.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 17.07.2011 11:31
fajny przepis
cukiereczek 16.06.2011 14:22
ciekawe
adam1f 10.05.2011 00:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak