Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z kremem i galaretką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 4 łyżki
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana36% 0,5 l
śmietan fix 1 opak
GALARETKI WIŚNIOWE 2 opak
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kremem i galaretką

Ciasto
Białka ubić na sztywno z cukrem, dodając nie przerywając ucierania żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać.
Blachę niedużą, wysmarować tłuszczem, nałożyć papier pergaminowy, też natrzeć go tłuszczem, wylać ciasto na blachę i piec
w dobrze nagrzanym piekarniku, około 10 minut.
Po upieczeniu rolady, zdjąć papier z ciasta, a roladę zwinąć, zwiniętą roladę owiną w ściereczkę.
Galaretki rozpuścić w 0,5 l gotowanej wody, odstawić do stężenia.
Schłodzoną śmietanę ubić ze śmietan fix.
Na roladę nakładać śmietanę, a na śmietanę galaretkę.
Zwinąć roladę, odstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 10.04.2012 16:32
super
M-A-D-Z-I-A 08.08.2011 12:23
mmmm wygląda smakowicie.
SyMiki 14.05.2011 19:23
pychotka
Tetiana 26.12.2010 11:17
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak