Rolada z kremem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl
  • cukier

    15 dkg
  • jajka

    4 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • krem do tortów śmietankowy

    1 opak
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO
Żółtka ubić z cukrem, dodać wodę, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, a na końcu ubitą z białek pianę. Ciasto dokładnie wymieszać.
Papier pergaminowy wysmarować tłuszczem, włożyć na blachę, wlać ciasto i piec w 190 stop do zrumienienia rolady. Po upieczeniu posmarować roladę kremem przygotowanym według przepisu na opakowaniu, i zwinąć roladę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tetiana 16.01.2012 19:26
uwielbiam, moja ulubiona!
gusia1000 01.03.2011 23:37
Często robię podobne kremowe rolady i polecam je.
Izka192 27.02.2011 20:30
Pycha:)
Henryka2 02.01.2011 20:37
Zrobię tę roladkę! Przepis już jest w mojej księdze!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat