Rolada z karpia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • cebula

    1 szt.
  • kostki rosołu drobiowego

    2 szt.
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • startego chrzanu

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • posiekanej natki pietruszki

    3 łyżki
  • ser żółty

    100 (tłusty)
  • karp

    500 filety
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować rosół z kostek,włożyć do niego karpia i gotować przez ok.25min.Karpia obrać ze skóry i oddzielić ości,rozdrobnić widelcem.Karpia,ser,śmietanę,cebulę,chrzan i sok z cytryny dokładnie połączyć.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Następnie farsz zawinąć w posmarowaną folię aluminiową i uformować roladę.Wstawić do lodówki i pozostawić do następnego dnia.Odwinąć z folii i obtoczyć w natce pietruszki.Jest naprawdę pyszna!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andrzej10 17.10.2012 08:37
smaczne
agata1722 17.02.2012 09:42
dobreeee
novita23 08.10.2011 08:41
super
novita23 08.10.2011 08:41
super
iwona332 11.09.2011 00:20
super
agnieszka137 09.09.2011 22:47
super ta rybka
joanna77 25.08.2011 21:24
pycha
Kopiko1983 06.07.2011 18:44
Pycha!!!
Agnik 22.05.2011 19:08
ciekawe
owca441 12.03.2011 20:04
dla mnie to nowość zachęcająca

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat