Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z jagodami
Krem:
szklanka śmietanki 30%,
3 łyżki cukru pudru,
łyżka cukru waniliowego,
1/2 torebki pomarańczowej galaretki,
2 łyżki dżemu z jagód lub borówek,
200g świeżych jagód.
Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder oraz cukier waniliowy - 3 łyżki odłożyć do dekoracji. Galaretkę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku, dokładnie rozmieszać i przestudzić. Tężejącą galaretkę wlać do ubitej śmietanki, krótko zmiksować.
Biszkopt rozwinąć, posmarować dżemem, posypać jagodami (kilka odłożyć do dekoracji). Rozsmarować śmietanowy krem, delikatnie zrolować. Udekorować pozostałą śmietanką, jagodami i miętą. Roladkę wstawić na kilka godzin do lodówki. Przechowywać w lodówce.