Rolada z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • cukier kryształ

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jabłko kwaśne

    5 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem. Dodaj żółtka i mąkę wymieszane w proszku do pieczenia. Otarte jabłka zetrzeć na tarce. Utarte jabłka rozłożyć na blasze. Na jabłka wlać ciasto. Piec na złoty kolor. Po upieczeniu zwinąć ciasto w roladę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 26.10.2011 12:35
z jabłkami lubię najbardziej:)
rakow2 30.05.2011 16:31
super
Krzysztof42 04.11.2010 15:23
dobra rolada bo słodka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat