Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
cukier 3/4 szkl
mąka 1 szkl
cukier waniliowy 1/2 op
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
jabłka 1 kg
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z jabłkami

Jabłka obrać i pokroić. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim jabłka. Można oprószyć cynamonem. Jajka wybić oddzielając żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i cukier z cukrem waniliowym. Wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć ciasto na owoce.
Wyrównać, piec w 180 stopniach ok 30 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.10.2016 17:55
Na pewno dobra roladka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak