Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 3/4 szklanki
cukier 1/2 szklanki
jabka 5 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z jabłkami

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je wraz z cukrem. Dodajemy stopniowo żółtka i ubijamy dalej. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej. Jabłka wykładamy na pergamin do tradycyjnej formy, wylewamy na nie ciasto i pieczemy w 170 stopniach około 20 minut. Po upieczeniu ciasto kładziemy na ściereczkę i zdejmujemy pergamin. Zwijamy w roladę i odstawiamy do wystygnięcia. Na koniec można posypać roladę cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak