Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier wanilinowy 1,5 łyżeczki
galaretka agrestowa 1 opakowanie
jajko 4 szt
cukier 0,5 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z jabłkami

Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę.Dodajemy żółtka. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto biszkoptowe wylewamy na formę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu przekładamy na ściereczkę i zwijamy. Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę i trochę pogotować oraz dodać cukier waniliowy i wymieszać.A następnie ostudzić. Wlać galaretkę i wymieszać. Wstawić do lodówki aby wszystko zaczęło powoli tężeć.Przełożyć na roladę i zwinąć w rulon.Gotową roladę można polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 05.01.2013 09:12
niezwykle wygląda, ciasta z jabłkami uwielbiam
Milena87 03.01.2013 10:04
pyszna:)
aisza1 01.01.2013 11:12
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak