Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka z serem, ostrą papryczką, kalarepą w panierce

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 600 g
papryczka chili 1 szt
kalarepka młoda 1 szt
ser feta 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
jajko 1 szt
olej do smażenia 1/2 szkl
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 4 szczypty
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka z serem, ostrą papryczką, kalarepą w panierce

Fileta rozcinamy na płaski płat, lub rozbijamy, zalezy jaki mamy kawałek.
Papryczkę kroimy wzdłuż na paski ja użyłam pikantnej takiej większej, kalarepkę również w paseczki, ser miałam biały kozi z ziołami, taki sałatkowy również w paseczki.
Mięso doprawiamy z obu stron, układamy z boku nasze nadzienie i zwijamy w roladę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 1-2h, to nam pozwoli panierować, bez spinania wykałaczkami.

Panierujemy w jajku i bułce, smażymy na rozgrzanym oleju, powoli, z każdej strony, najlepiej pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 24.06.2015 17:03
wspaniale wygląda :)
Klausia 24.06.2015 11:03
podoba mi się :)
Wafelek2601 24.06.2015 10:26
Pyszne mięsko
Franciszek 24.06.2015 10:02
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak