Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka z jabłkami i czosnkiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 800 gramów
jabłko 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
oregano do smaku
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 sztuka
olej 3 łyżki
marchewka mała 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka z jabłkami i czosnkiem

Filet umyj i rozetnij (nie całkowicie) w najgrubszych miejscach, aby powstał długi, pojedynczy płat mięsa. Rozbij nie za cienko.

Przyprawy i olej wymieszaj w miseczce i zalej nimi mięso. Wymieszaj dokładnie i odstaw do zamarynowania na minimum 2 godziny w lodówce.

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

Na tarce o drobnych otworach zetrzyj jabłko. Wyciśnij 2 ząbki czosnku i dodaj oregano. Wymieszaj.

Mięso rozłóż na folii aluminiowej i posmaruj mieszanką jabłka i czosnku.
Na jednym z końców ułóż w poprzek marchewki.

Zawijaj roladę (zaczynając od strony z marchewką). Zawiń w folię aluminiową i piecz przez około 50 minut (do godziny).

Podawaj pokrojone w plastry, z ulubionymi dodatkami, np. z pieczonymi ziemniaczkami i burakami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 20.10.2013 19:51
pysznie filet i owoce
Gotuj z Misiem 23.11.2012 09:43
Super z tą marcheweczką wygląda:)
miroslawa 23.11.2012 04:33
fajna propozycja
emeslive 22.11.2012 22:50
Bardzo apetyczna rolada!
halina17 22.11.2012 22:00
Smaczna rolada.
bietka 22.11.2012 21:43
pychota
kasiaw 22.11.2012 21:14
pysznie wygląda
babajaga1969 22.11.2012 21:11
wyszła pięknie , lubię mięso z indyka
owca441 22.11.2012 21:07
NA TO SIĘ KUSZE
eMMe 22.11.2012 20:49
wygląda super
magdziorka6 22.11.2012 20:47
brzmi świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak