Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

filet z indyka 1 kg
suszone pomidory 1/2 słoik

nadzienie

filet z kurczaka 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
śmietana 30% 1/2 szklanka
natka pietruszki 1/2 pęczek
sól
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżeczka
ser feta 10 dag
oliwa z suszonych pomidorów

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka

Kroki postępowania

1
Składniki nadzienia miksujemy np. w blenderze
Krok 1 - Rolada z indyka foto
2
Z fileta tworzymy płat mięsa i delikatnie go rozbijamy. Wierzch smarujemy zmiksowanymi wcześniej suszonymi pomidorami.
Krok 2 - Rolada z indyka foto
3
Następnie na mięsa wykładamy nadzienie. Mięso rolujemy, nacieramy oliwą z suszonych pomidorów. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy około 1 godzinę w 190 stopniach.
Krok 3 - Rolada z indyka foto
4
Studzimy i podajemy.
Krok 4 - Rolada z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 08.01.2015 12:36
pysznie wyglada
jasiek 08.01.2015 12:27
dobre roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak