Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z herbatników z kokosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 300 g
cukier 100 g
kakao 2 łyżki
masło 50 g
wiórki kokosowe 100 g
mleko 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z herbatników z kokosem

Gotujemy 100 ml wody z połową masła i cukru i studzimy do temperatury pokojowej. W czasie gdy się studzi przygotowujemy masę kokosową. Mleko gotujemy z drugą częścią masła i cukru, gdy sie zagotuje dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy. Herbatniki drobno mielimy, ja robię to w rozdrabniaczu. Do wystudzonego płynu dodajemy kakao i rozdrobnione herbatniki i mieszamy do całkowitego połączenia składników. Powstałe ciasto wałkujemy na stolnicy lub na folii aluminiowej, nakładamy masę kokosową i zwijamy w rulon. Owijamy folią i chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 29.01.2013 11:45
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak