Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3
mąka tortowa 1,5 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyz
galaretki malinowe 2 opak
cukier waniliowy 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z galaretką

Galaretki rozpuszczamy w 750 ml wrzatku.studzimy.
Jaja miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym następnie dodajemy make i proszek do pieczenia.Ciasto wlewamy na blaszę z pergaminem pieczemy około 10 minut w temp. 180 stopni.Gorące ciasto zwijamy ze zwilżoną ścierką i czekamy aż ostygnie.Następnie rozwijamy ciasto i wylewamy na nie zimną galaretkę lekko ściętą.Teraz powoli i ostrożnie zwijamy.Studzimy do zastygnięcia galaretki.Możemy posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak