Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z fileta ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 1 szt
szpinak świeży lub mrożony 30 liści
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
czosnek 1 ząbkek
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 szt
mleko 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z fileta ze szpinakiem

Filet podzielić na 2 cześć rozbić tak jak na kotlety przyprawić przyprawą do drobiu.
Przygotować farsz: masło+szpinak(sparzony lub mrożony)+ przeciśnięty czosnek +śmietana+kucharek+pieprz wymieszać. Na każdy kawałek mięsa położyć kulkę farszu szczelnie zawinąć. Panierować w jajku rozmąconym z mlekiem i bułce tartej (podwójnie)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 03.07.2011 16:20
pycha
Yvonne 03.07.2011 16:19
pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak