Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z fetą i papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
papryka czerwona 1
oliwki czarne 7 szt
oliwki zielone 8 szt
ser feta 15 dag
ser żółty 5 dag
czosnek
Kurczak panier do drobiu Prymat
salami 5 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z fetą i papryką

Piersi z kurczaka myjemy, rozbijamy bardzo cienko tłuczkiem (przez folię ) (nie solimy, gdyż składniki są wystarczająco słone )
2Paprykę, parówki, ser żółty, oliwki kroimy w bardzo drobną kosteczkę, wrzucamy do miseczki, dodajemy wyciśnięty czosnek (1), przyprawiamy pieprzem, na koniec dodajemy rozdrobnioną fetę , ucieramy.
Cały farsz równomiernie nakładamy na kurczaka, następnie zwijamy w roladę.
Panierujemy. Smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem czosnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anita21 01.07.2011 11:07
bardzo ciekawy pomysł
Misiek1 30.06.2011 18:02
Apetycznie brzmi...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak