Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z dorsza z szynką parmeńską i szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
szynka parmeńska 4 plastry
szparagi 8
oliwa
szpinak 100g
masło 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
pomidory cherry

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z dorsza z szynką parmeńską i szparagami

Na lekko osolonych filetach ułożyć plasterki szynki parmeńskiej i po 2 szparagi. Zwinąć w roladki i ułożyć w płaskim naczyniu żaroodpornym (można spiąć wykałaczkami lub obwiązać nicią kuchenną). Skropić oliwą i piec ok. 25-30 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni C. Świeży szpinak przesmażyć delikatnie na maśle z odrobiną czosnku. Na szpinaku ułożyć upieczone roladki, przekrojone na ukos. Udekorować pomidorkami cherry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak