Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z cukinii
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i odstawić na 15 minut. Później odcisnąć z niej sok, jaki puściła. W misce rozbić widelcem jajka, dodać pokrojone w kostkę pomidory suszone, mąkę, majonez, cukinię i starty na tarce ser żółty, doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowaną masę wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 20 minut w 180 st. C. W tym czasie pierś z kurczaka pokroić na większe plastry, doprawić solą i przyprawą do kurczaka. Upieczone ciasto cukiniowe oddzielić od papieru do pieczenia, ułożyć na nim pierś z kurczaka i zwinąć ciasno w roladę. Następnie tak przygotowaną roladę ponownie zawinąć w papier, wstawić do piekarnika i piec kolejne 40 minut w 180 st. C. Odstawić do wystygnięcia, kroić w plastry.