Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA Z CIELĘCINY

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 80 dag.
rozmaryn
czosnek 3 ząbki
masło 2 łyżeczki
sól do smaku
boczek 30 plastry
wino białe wytrawne 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA Z CIELĘCINY

Czosnek utrzeć z rozmarynem. Mięso przekroić na pół, natrzeć solą oraz czosnkiem i rozmarynem, zwinąć w roladę, cielęcinę owinąć boczkiem, na koniec nicią kuchenną, tak aby mięso się nie rozpadało. Do naczynia żaroodpornego włożyć masło, resztę czosnku, włożyć mięso, posypać pieprzem, dolać wina. Pierwsze pół godziny piec w wysokiej temp. (200 st. C), po tym czasie zmniejszyć do ok. 170 stopni C. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.01.2011 22:21
super!
Margo1 26.01.2011 16:53
smaczna roladka
aginaa 25.01.2011 11:02
super pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak