Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z ciasta francuskiego z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masa makowa 500 g
rodzynki 4 łyżki
orzechy włoskie 3 łyżki
margaryna mleczna 2 łyżki
ciasto francuskie 1 opakowanie.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z ciasta francuskiego z makiem

1. Gotowy mak łączymy z namoczonymi wcześniej rodzynkami i orzechami pokrojonymi w drobną kostkę .
2. Dodajemy dwie łyżki miękkiej margaryny i dokładnie łączymy ze sobą . Ciasto wałkujemy i nakładamy masę makową .
3. Przykrywamy drugim plackiem i smarujemy roztrzepanym jajkiem.Pieczemy 15 minut w temp 200* C .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.12.2012 15:42
pyszności
ewaa 10.05.2012 21:41
brzmi smacznie...muszę wypróbować:)
leonkot 12.01.2012 16:47
muszę spróbować
ben-ka 27.11.2011 09:08
pewnie dobre ciasto i jakie szybkie w wykonaniu.
aginaa 26.04.2011 20:26
pycha
matii6 16.04.2011 20:25
pomysłowo
Teresa19 18.02.2011 11:14
Jeszcze takiego nie robiłam.wypróbuję.
alaaa 27.01.2011 19:18
ja też nie,ale ciekawe jak to wyjdzie
MAR3STA 26.01.2011 21:38
przyznam, że jeszcze nie robiłam rolady z ciasta francuskiego;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak