Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z boczku

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułka 1 sztuka
żółtko jajek 1-2 sztuki
wieprzowe mięso mielone 1/2 kg
czosnek 1-2 ząbki
keczup 2 łyżki
majeranek, chili, pieprz, sól do smaku
boczek 2 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z boczku

Boczek umyć, lekko ubić, natrzeć solą i majerankiem. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i rozetrzeć widelcem. Czosnek utrzeć z solą. Wszystkie składniki starannie wymieszać. Płat boczku grubo posmarować farszem, ciasno zrolować i dokładnie związać szpagatem. Następnie roladę dokładnie natrzeć solą, chili i majerankiem, posmarować keczupem, włożyć do żaroodpornego naczynia i piec godzinę w nagrzanym piekarniku. Podawać z chlebem i musztardą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 20.08.2011 09:57
smaczne
lucyna15
lucyna15 02.09.2010 22:40
lubie takie roladki :)
mela251
mela251 01.07.2010 23:06
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak