Rolada z boczku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    1 sztuka
  • żółtko

    1-2 sztuki
  • wieprzowe mięso mielone

    1/2 kg
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • keczup

    2 łyżki
  • majeranek, chili, pieprz, sól

    do smaku
  • boczek

    2 chudy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek umyć, lekko ubić, natrzeć solą i majerankiem. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i rozetrzeć widelcem. Czosnek utrzeć z solą. Wszystkie składniki starannie wymieszać. Płat boczku grubo posmarować farszem, ciasno zrolować i dokładnie związać szpagatem. Następnie roladę dokładnie natrzeć solą, chili i majerankiem, posmarować keczupem, włożyć do żaroodpornego naczynia i piec godzinę w nagrzanym piekarniku. Podawać z chlebem i musztardą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona51 20.08.2011 09:57
smaczne
lucyna15 02.09.2010 22:40
lubie takie roladki :)
mela251 01.07.2010 23:06
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat