Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 kg
Wywar: 1 l
jaja 6 sztuk
czosnek trochę
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek trochę
natka pietruszki trochę
bazylia trochę

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z boczku

boczek przepuść przez maszynkę do mięsa wyrób z jajami,czosnkiem,solą i natką oraz innymi przyprawami.Z masy uformuj 2 rulony i włoz je owiniete w gaze do wrzacego wywaru i gotuj 30 minut na małym ogniu.Wyjmij ze z wody i wstaw do lodówki na 1 godz po tym czasie pokrój roladę w plastry

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 14.12.2011 18:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak