Rolada wołowo-drobiowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    60 dkg
  • mieso kurczaka bez kości

    40 dkg
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać,uformowac prostokatne plastry,delikatnie rozbic.
oprószyc solą i pieprzem,skropic oliwą.
Na większym prostokącie wołowiny ułożyć płat mięsa drobiowego,położyc kawałki papryki,zwinąć w roladę,obwiązac nicią.
ułozyc w żaroodpornym naczyniu,posmarowanym olejem,piec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez 50 min.
Zdjąć nici,pokroić na równe plastry.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 15.05.2011 09:46
smaczna
Allice 15.10.2010 19:19
ciekawa propozycja :)
magical66 06.10.2010 08:54
nie przepadam
eli_555 24.09.2010 21:00
muszę wypróbować
Lidia11 18.09.2010 19:01
jakoś nie przepadam za roladami
Agnieszka191 26.08.2010 20:42
jak ja lubie mięsko, na pewno zrobię
pauluna 24.08.2010 15:55
pyszne
RenataZ-et 19.08.2010 11:05
ja też jestem smakoszem wszelkich roladek :)
Monika193 19.08.2010 09:11
uwielbiam roladki
plocia 18.08.2010 22:38
palce lizać, przepyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat