Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wołowa z ogórkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek kiszony 2 szt
cebula 1 szt.
boczek wędzony 2 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda 4 łyżeczka
wołowina 4 (płaty)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wołowa z ogórkiem

Mięso rozbić. Ogórek, cebule i boczek pokroić w słupki. Mięso posmarować musztarda, ułożyć boczek, ogórek i cebulę, posypać solą i pieprzem. Zwinąc roladę, zabezpieczyć wykałaczką. Obsmażyć rolady z obu stron, podlać gorącą wodą, dusić do miękkości, w razie potrzeby uzupełniać wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak