Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wołowa z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 2 kg
boczek wędzony 20 dag
szynka wędzona 20 dag
cebula 2 szt
bulion na żeberkach 1 szklanka
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki
czosnek ząbki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wołowa z boczkiem

Mięso przeciąć tak aby powstał płat, dobrze rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem. Boczek pokroić w plastry, rozłożyć na mięsie, jeden obok drugiego. Na boczek położyć plastry szynki i zrumienioną na oliwie pokrojona cebulę. Mięso zwijać w rulon, obwiązać sznurkiem. W rondlu rozgrzać tłuszcz i obrumienić mięso ze wszystkich stron, wlać bulion i dusić pod przykryciem około 1,5h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 24.11.2011 20:27
super
Margo1 17.01.2011 12:43
lubię takie posiłki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak